Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

Hoe steek ik een Quoco aan?

Het is alsof je een klein kampvuur maakt. Begin met het bouwen van een kleine wigwam van hout / houtskool of briketten en plaats een paar aanmaakblokjes in het midden. Steek de aanstekers aan en laat het 20 minuten branden, daarna kunt u er meer brandstof aan toevoegen. De plaat wordt warm en de olie loopt naar het midden van de plaat. De Quoco is nu klaar voor gebruik!

Hoe kan ik een Quoco bestellen?

Een Quoco kan bij onze dealers worden gekocht. De dealer locator helpt u bij het vinden van de dichtstbijzijnde dealer. Quoco-producten die uitsluitend gekocht zijn bij geautoriseerde dealers of internetbronnen, hebben een geldige garantie.

Hoe lang duurt het om bij het Experience Center te komen?

1,5 uur rijden vanaf Düsseldorf Airport, 1 uur rijden vanaf Amsterdam Airport en 40 minuten rijden vanaf de Belgische grens.

Hoe maak ik mijn Quoco Piatto schoon?

Het reinigen van de Quoco Piatto kan in een paar minuten worden gedaan met een (Quoco) spatel, keukenpapier, water en een beetje olie.Na gebruik van het product, pak je de spatel en duw alles in het vuur dat achterbleef. Je neemt een ​​stuk nat keukenpapier en maakt de plaat opnieuw schoon. De plaat kan heet zijn, dus pas goed op! Doe nog wat olie op het keukenpapier en wrijf het over het hele bord. Je Quoco Piatto is nu mooi schoon.

Ik wil het product voor het eerst gebruiken. Wat moet ik doen?

De eerste keer moet de plaat worden verbrand met een foodgrade-olie om het koken gemakkelijk te maken en te beschermen tegen de elementen. Als de Quoco Piatto niet wordt gebruikt, dient er een kleine druppel olie op de plaat worden aangebracht om deze tegen de elementen te beschermen.

Is er een plek waar het product gedemonstreerd wordt?

Onze producten worden gedemonstreerd op tal van binnen- en buitenevenementen. Daarnaast hebben we ons eigen Experience Center in ’s-Hertogenbosch om onze productlijn te laten zien en demonstreren.

Is het mogelijk een ​​indruk te krijgen van hoe de Quoco in mijn tuin of op mijn terras past?

We begrijpen als geen ander dat gevoel en ambiance heel belangrijk zijn. Om je een goede indruk te geven, plaatsen we foto’s op Instagram en hebben we ons eigen Experience Center in Nederland.

Moet ik de grond rondom mijn Quoco Piatto beschermen?

Het is niet nodig de grond te beschermen. Natuurlijk bestaat de kans dat er oliedruppels of eten op de grond valt. Om uw buitenvloer te beschermen, kan het handig zijn om een ​​plaat (hout of staal) onder de Quoco Piatto te plaatsen.

Is het nodig om hout, houtskool of briketten gebruiken op mijn Quoco?

Je kunt het allemaal gebruiken, maar het is niet per se nodig. Uiteraard kun je het wel gebruiken als je dat leuk vindt. We adviseren wel om voor een brikettengrill te gaan als je briketten wilt gebruiken, zodat de luchtstroom optimaal bereikt wordt.

Uit welk materiaal is Quoco gemaakt?

De basis is gemaakt van cortenstaal; de kom en de grillring zijn van koolstofstaal.

Waarom is er een schuif onder de kom?

De schuif aan de onderkant kan worden gebruikt om de as vrij te maken of om lucht aan de kom toe te voegen. Houd er rekening mee dat gloeiende delen kunnen vallen als de schuif open is. Als hij open is, moet u erop letten dat er geen hout onder ligt. Dit om te voorkomen dat het opgeslagen hout verbrand of gaat smeulen.

Wat is de garantieperiode van een Quoco?

De Quoco Piatto en Tavolo-producten hebben een garantieperiode van 36 maanden. Bekijk onze algemene voorwaarden voor alle details.

Wat is de temperatuur van de Quoco Piatto tijdens gebruik?

De temperatuur van de plaat kan oplopen tot 300 graden Celsius of hoger. Ook de kom en het bovenste gedeelte van de basis worden erg heet. Dus ben voorzichtig tijdens gebruik!

Wat krijg ik als ik een Quoco Piatto bestel?

Als je een Quoco Piatto bestelt, krijg je de basis, de kom en de plaat (plancha).

Wordt mijn terras vies?

De basis is gemaakt van cortenstaal met verstelbare poten. Daardoor is er geen direct contact tussen het cortenstaal en jouw terras. Dit zorgt ervoor dat hij mooi schoon blijft!

Zijn de Quoco-producten te verkrijgen in mijn land?

De Quoco-producten zijn te verkrijgen in verscheidene landen. We kunnen je informeren over de dichtstbijzijnde reseller of helpen bij je aankoop, indien het product niet beschikbaar is in jouw land.