Zalmzijde met zwarte pasta en asperge

Hoofdgerecht

Bekijk het recept
Hoofdgerecht
45-60
min
4
porties
Ervaren

Dit heb je nodig.

Ingrediënten

500 gram zalmzijde (geschubd)
200 gram aspergetips
4 eieren
Witte wijnazijn
100 gram olijven
300 gram zwarte spaghetti (al is de witte net zo prima)
Peper en zout
Olijf olie
5 tomaten
2 tenen knoflook
1 takje salie
½ witte ui
70 ml water
Bieslook
Cress

Dit moet je vooraf doen.

Voorbereiding

Dit recept begin je met het maken van de tomatensaus waarin de zalm later wordt gegaard. Snijd de tomaten in 4 partjes en ontdoe van de zaadlijst. Snipper de knoflook en ui.

No items found.

Zo maak je het gerecht.

Bereiding

Laat de ui en knoflook even fruiten in een steelpannetje, en als het glazig wordt voeg je de tomaat toe. Laat de tomaat zacht worden, voeg het water toe peper en zout en laat even zachtjes pruttelen. Bind de saus niet af, en laat de saus dun, deze dikt vanzelf in bij het garen van de zalm. Leg de zalm in een pannetje, braadslee of skillet en voeg de tomatensaus toe tot de zalm bijna “kopje onder gaat”.

Voeg een takje salie en een teentje knoflook toe en laat rustig op de bakring pruttelen voor zo`n 10 tot 15 minuten tot de zalm een kerntemperatuur heeft van 50 graden. Zodra de zalm lekker staat te pruttelen, kook je even de pasta, ik ben uitgegaan van 75 gram pp. Bak de asperge tips, op middelhoog in 5 tot 10 minuten gaar. Pocheer de eieren in ruim water met een scheutje witte wijnazijn. Breng het water aan de kook, maar zodra je de eieren in de pan doet, zorg je dat het water niet kookt voor het mooiste resultaat. Draai met een lepel in de pan, tot er een kolkje ontstaat, zodra het kolkje weer iets rustige wordt, doe je het ei in de pan, in 3 minuten is je eitje klaar.

Alles klaar? Dresseer alles mooi op het bord en garneer je gerecht met de olijven, cress, bieslook en een beetje tomatensaus.

Eet smakelijk!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief over nieuwe producten en evenementen. Vele liefhebbers gingen je al voor.

Word partner van Quoco

Moment zijn we op zoek naar verkopers en distributeurs binnen Europa, die gepassioneerd zijn over producten voor het buitenleven. Mocht je geïnteresseerd zijn of je zou graag iets meer informatie willen, bel ons gerust, stuur ons een e-mail of stuur ons een bericht via het contactformulier.