Wentelteefjes

Lunch/brunch gerecht

Bekijk het recept
Lunch/brunch gerecht
30
min
4
porties
Eenvoudig

Dit heb je nodig.

Ingrediënten

 • Brioche brood
 • 20 gram 5-spice kruiden
 • 250 gram mascarpone
 • 1 ei
 • 250ml melk
 • 1 hele limoen (hier hebben we de schil en het sap van nodig)

 • Dit moet je vooraf doen.

  Voorbereiding

  Snij de brioche in de gewenste vorm. Ik heb hier gekozen voor repen om het wat speelser te kunnen opmaken op het bord straks.


  Maak nu de mascarpone alvast zodat de limoen er al in kan trekken.

  Neem hiervoor een mengkom doe hier de mascarpone in. Was de limoen en droog af.

  Met een rasp schaaf je er nu de donkergroene schil van de limoen af. Snij nu de limoen door de helft en pers het sap eruit, voeg dit bij de mascarpone en meng dit door. Dek het af met vershoudfolie en zet in de koeling tot gebruik.


  Voor het beslag voeg de melk, het ei en de 5-spice kruiden samen. Maak hier 1 massa van. Zet ook dit koud tot gebruik. Roer voor gebruik nog even goed door om de kruiden die op de bodem gezakt zijn weer omhoog te halen.

  No items found.

  Zo maak je het gerecht.

  Bereiding

  Zorg dat de Quoco nog genoeg hitte heeft en de plaat goed warm is. Duw eventueel wat extra hout onder de plaat waar je gaat bakken.


  Neem het gesneden brioche brood en haal dit door het beslag laat even iets uitlekken en leg ze op de plaat. Bak nu het brood goudbruin en krokant.

  De wentelteefjes die klaar zijn kun je op een minder warm deel van de plaat even bewaren tot je klaar bent met bakken.


  Neem nu de limoen-mascarpone en voeg er een schep aan toe.


  Eventueel kun je voor extra opmaak en smaak nog wat limoenschil er overheen raspen en nog wat 5-spice poeder er overheen strooien.


  Nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte

  Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief over nieuwe producten en evenementen. Vele liefhebbers gingen je al voor.

  Word partner van Quoco

  Moment zijn we op zoek naar verkopers en distributeurs binnen Europa, die gepassioneerd zijn over producten voor het buitenleven. Mocht je geïnteresseerd zijn of je zou graag iets meer informatie willen, bel ons gerust, stuur ons een e-mail of stuur ons een bericht via het contactformulier.