T-bone met kruidenboter en asperge broccoli

Hoofdgerecht

Bekijk het recept
Hoofdgerecht
30 minuten
min
2
porties
Gemiddeld

Dit heb je nodig.

Ingrediënten

2 takjes verse oregano

2 takjes bieslook

4 takjes tijm

1 takje basilicum

2 tenen knoflook

250 gram ongezouten roomboter

1 T-bone

Olijfolie

Peper en zout

3 beukenzwammen

3 kastanjechampignons

3 bruine beukenzwammen

2 bundelzwammen

200 gram asperge broccoli

10 cherry tomaatjes

Dit moet je vooraf doen.

Voorbereiding

Je begint dit recept met de kruidenboter

Haal een halfuurtje voor je de kruidenboter wil maken de boter uit de koelkast (maakt het verwerken een stuk makkelijker).

Snijd de kruiden en de knoflook fijn. Voeg deze samen met de roomboter en breng het op smaak met wat peper en zout.

De boter minimaal 2 uur vooraf maken zodat deze op smaak kan komen. Beter is om de kruidenboter een dag van tevoren te maken zodat de smaak extra sterk is.

Bij een mooie steak gebruik je mooie paddenstoelen.  Je kunt de paddenstoelen aan het seizoen aanpassen. Leuk is om te kijken wat voor handen is en wat je wilt eten met 2 personen. Zijn de paddenstoelen die ik beschrijf in de ingrediëntenlijst niet voorradig, pak dan wat verschillende paddenstoelen die jij lekker vindt.

Als groenten gebruikten we iasperge-broccoli, de asperge broccoli kan ook vervangen worden door verse groene asperges of kleine roosjes broccoli.

No items found.

Zo maak je het gerecht.

Bereiding

De T-bone:

Haal de T-bone minimaal 30 minuten voor je gaat bakken uit de koelkast. Het vlees kan nu mooi ontspannen.  

Bestrijk het met een scheut goeie olijfolie beide zijden van het vlees, en besprenkel met keukenzout.

Steek de Quoco aan tot je een stevig vuurtje hebt onder de gril. Het werkt erg prettig als je een grill rek hebt. Mocht je deze niet hebben kun je de T-bone ook bereiden op de plancha.

Wanneer het grill rooster goed heet is, leg je de steak op de grill. Het dicht schroeien van het vlees duurt bij deze dikte ongeveer 3 a4 minuten. Draai de T-bone om en grill de andere zijde eveneens 3 a 4 minuten. Wanneer de kerntemperatuur 52 graden is (vanaf de zijkant gemeten) Haal je de T-bone van de grill en laat deze voor 5 minuten onder aluminiumfolie rusten.

Bak tegelijk met de steak, de paddenstoelen, en de asperge-broccoli met cherry tomaatjes, op hoog vuur met een scheutje olijf olie en een klein gesneden teentje  knoflook aan. Dit kan kan opde plancha of in 1 grote of 2 kleine skillets. Breng de groenten op smaak met peper en zout.

Wanner het vlees mooi tot rust gekomen is, snijd het dan aan beide zijde van het bot.

Snijd het vlees in stukjes en presenteer het geheel opeen plank of bord.  Maak de steak af met wat zeezout en versgemalen peper.

Plaats de gebakken groenten rondom de T-bone, en maak het geheel af met een flink dot kruidenboter in een schaaltje naast de steak.

Eet smakelijk!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief over nieuwe producten en evenementen. Vele liefhebbers gingen je al voor.

Word partner van Quoco

Moment zijn we op zoek naar verkopers en distributeurs binnen Europa, die gepassioneerd zijn over producten voor het buitenleven. Mocht je geïnteresseerd zijn of je zou graag iets meer informatie willen, bel ons gerust, stuur ons een e-mail of stuur ons een bericht via het contactformulier.