Duur: +/- 1 uur
Duur: +/- 1,5 uur
Steek de Quoco aan en zorg ervoor dat de plaat gloeiendheet is.
Positioneer het hout hierbij dusdanig dat 1 kant van de plaat niet direct in contact komt met de vlammen zodat je een warme en minder warme zone creëert. Blijf erbij!
Haal, wanneer de Quoco op temperatuur is, het stro uit het water en wring het uit. Leg een bedje van nat stro op de plancha van de Quoco waarop de Picanha past. Let op dat het stro geen vlam kan vatten.
Doe op het hete gedeelte van de plaat wat olijfolie, schroei hierop alle kanten van de Picanha direct dicht, tot de Picanha mooi bruin wordt.
Leg nu de Picanha op het stro met de vetkant naar boven en steek en kerntemperatuurmeter in het vlees. Laat de Picanha liggen tot een kerntemperatuur van 52 - 55 graden bereikt is. Het stro gaat tijdens het garen roken, en geeft een specifieke smaak aan de. Als de temperatuur bereikt is haal je de Picanha van de plancha en laat je de Picanha rusten ingepakt in aluminiumfolie.
Snijd de Picanha haaks op de draad in stukken van 1 centimeter. Serveer dit samen met de ingelegde rode ui en chimichurri.
Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief over nieuwe producten en evenementen. Vele liefhebbers gingen je al voor.
Moment zijn we op zoek naar verkopers en distributeurs binnen Europa, die gepassioneerd zijn over producten voor het buitenleven. Mocht je geïnteresseerd zijn of je zou graag iets meer informatie willen, bel ons gerust, stuur ons een e-mail of stuur ons een bericht via het contactformulier.
Kom in contact