Kaasfondue van de Quoco

Tussendoortje

Bekijk het recept
Tussendoortje
20-30
min
2-4
porties
Eenvoudig

Dit heb je nodig.

Ingrediënten

 • 1 camembert nog in het houten bakje
 • 3 topjes rozemarijn
 • 1et honing
 • 1 fles olijfolie
 • Peper en zout (naar smaak)
 • 1 stokbrood dit kan vers maar ook afbak zijn

 • Dit moet je vooraf doen.

  Voorbereiding

  Begin met het stokbrood, hier maken we crostini's van om in de kaas te dippen. Je kunt deze ook met andere items belegen eventueel.

  Snij dunne schijfjes van het stokbrood. (ongeveer 1,5 tot 2 cm dik)

  Voeg wat olijfolie in een schaaltje en bestrijk de brood schijfjes ermee.voeg daarna peper en zout naar smaak toe aan de broodjes. Door de olijfolie blijven deze nu goed plakken.

  Deze zou je eventueel ook een dag van te voren kunnen maken, zorg wel dat de kern van de crostini ook goed gebakken is zodat deze niet zacht wordt, bewaar de crostini’s dan in een afgesloten bak met wat keukenrol onderop.

  No items found.

  Zo maak je het gerecht.

  Bereiding

  Maak het bakje open en haal de kaas eruit, verwijder het plastic. Neem nu een stuk aluminiumfolie en plaats dit in de onderkant van het bakje. Snij nu het kapje van de kaas eraf.smeer de kaas in met de honing en doe de rozemarijn erbij. Voeg eventueel nog peper en zout naar smaak toe.


  Bereiding.


  De crostini’s


  Om deze op de plaat te bakken zorg voor een goed hete plaat. Schuif eventueel met het vuur en bak deze goudbruin. Laat de crostini’s eerst afkoelen voordat je ze in een bak doet en de deksel erop.


  Het kaasje.


  Zorg dat je genoeg hitte hebt maar hou in de gaten dat de vlammen het kaasje niet raken.

  Laat de kaas nu rustig warm worden totdat de kern gesmolten is.


  Het proces van het verwarmen van de kaas kun je eventueel versnellen door kaas  in de ochtend er al uit te halen en op kamertemperatuur te laten komen. Ook kun je eventueel een beetje water naast de kaas op de plaat gieten en een dome over de kaas zetten. Zo ontstaat er een confectie en stoom waardoor er ook vanaf de bovenkant hitte komt.


  Nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte

  Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief over nieuwe producten en evenementen. Vele liefhebbers gingen je al voor.

  Word partner van Quoco

  Moment zijn we op zoek naar verkopers en distributeurs binnen Europa, die gepassioneerd zijn over producten voor het buitenleven. Mocht je geïnteresseerd zijn of je zou graag iets meer informatie willen, bel ons gerust, stuur ons een e-mail of stuur ons een bericht via het contactformulier.