Braaibroodje

Lunch/brunch gerecht

Bekijk het recept
Lunch/brunch gerecht
90
min
15
porties
Ervaren

Dit heb je nodig.

Ingrediënten

2 kg kippendijen

1,5 liter kippenbouillon

All-purpose rub (of jou favorite rub voor kip) (altijd goed)

2 blikjes tomatenpuree van 15 gram

1 el worcester saus

3 tenen knoflook

30 sneetjes wit brood (casino)

3 zakjes geraspte kaas

30 plakken katenspek

5 sjallotjes

15 eitjes

Olijfolie

Zonnebloem olie

Dit moet je vooraf doen.

Voorbereiding

Pulled chicken, beef, of pork is een techniek is een origineel Amerikaanse een low en slow bereiding.

Doorgaans zou je bij gebruik van een Quoco niet snel denken aan bijvoorbeeld pulled chicken.

Maar je kan prima op de Quoco een heerlijk “pulled” gerechtje maken. Het heeft een andere

werkwijzen maar is zeker net zo lekker!

Doe de kippendijen in een grote schaal en giet er een flinke scheut zonnebloemolie op. Meng de olie

door de kip zodat het een beetje plakkerig wordt. Zet de kip royaal in de rub en meng de rub goed

door de kip. Laat het gerust even in de koelkast staan zodat de rub een goeie smaak afgeeft aan de

kip.

Haal een 15 minuten voor je de kip gaat bakken de kip uit de koelkast en bak de kip op het

grillrooster tot de kip een mooi kleurtje heeft.

Zet in de tussentijd dat de kip grilt, een gietijzeren pan op een heet gedeelte, of op het gril rooster of

op de bakring.

Is je pan op temperatuur, schep dan de 2 blikjes tomatenpuree leeg in de pan. Laat de tomatenpuree

even ontzuren door een paar minuutjes al roerende te verwarmen. Giet 1,5 liter kippenbouillon in de

pan, voeg een eetlepel worcestersaus en 3 teentjes knoflook toe aan het geheel, en plaats de

kippendijen in de pan.

No items found.

Zo maak je het gerecht.

Bereiding

Zeker als je voor een grote groep wat gaat maken is efficiënt werken belangrijk. Knip 35 touwtjes ( 5

reserve) op ongeveer 25 cm af.

Leg 30 sneetjes brood even kort op het grillrooster of de bakring om het brood licht te roosteren.

Leg de 15 geroosterde broodjes met de geroosterde kant naar boven, je gaat het broodje opmaken

op de geroosterde kant. Weet je waarom? Het roosteren van het broodje, zorgt ervoor dat het

broodje niet zompig wordt tijdens het bereiden.

Leg 2 plakjes katenspek op het brood, leg op de katenspek een mooie laag pulled chicken, op de kip

een flinke laag kaas, en op de kaas een aantal uien ringetjes. Dek het broodje af met een sneetje

brood met de geroosterde kant op de kaas.

Leg een stukje touw op de snijplank en plaats het braaibroodje in het midden van het touw. Trek het

touw voorzichtig om het broodje maar strak genoeg dat het broodje niet uit elkaar kan vallen. Maak

een knoopje en knip het overige touw af. Draai het broodje een kwartslag en herhaal met een nieuw

touwtje. Het touw vormt een kruis en kruist precies in het midden van het broodje. Herhaal dit met

de overige braaibroodje`s.

Kwast beide kanten van de het broodje in met een dun laagje olijfolie. Bak de broodje op

middelhoog vuur, op de bakring tot ze een mooi kleurtje hebben en de kaas is gesmolten. Bakken op

de gril kan ook maar pas op, het brood kan op open vuur snel verbranden.

Bak in de tussentijd 15 spiegeleitjes. Haal de broodje van de grill, snijd diagonaal door. Schenk een

flink scheut bbq saus op het broodje en serveer met een sunny side up.

Eet smakelijk!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief over nieuwe producten en evenementen. Vele liefhebbers gingen je al voor.

Word partner van Quoco

Moment zijn we op zoek naar verkopers en distributeurs binnen Europa, die gepassioneerd zijn over producten voor het buitenleven. Mocht je geïnteresseerd zijn of je zou graag iets meer informatie willen, bel ons gerust, stuur ons een e-mail of stuur ons een bericht via het contactformulier.

Kom in contact